Mariborčani na Plitvičkih jezerih

V soboto dne 29. Septembra smo se članice in člani O.O. Maribor ob 06.00 uri zjutraj odpravili izpred muzejske lokomotive v Mariboru z avtobusom na izlet v Plitvička jezera na Hrvaškem. Kljub napovedi možnosti manjšega dežja v dopoldanskih urah nas je vreme služilo saj se je zjasnilo in je na ogledu Plitvičkih jezer bilo precej toplo za ta letni čas, tudi do 26 * C.
Zaradi naravnih lepot, ki predstavljajo pravi mozaik čudovitih barv,zvokov in oblik, so bila Plitvička jezera leta 1949 razglašena za nacionalni park, od leta 1979 pa so pod zaščito UNESCA.
Plitvička jezera so naravni fenomen oziroma dragulj neprecenljive vrednosti. Med Malo Kapelo in Plješivico na izvornem območju reke Korane je 16 večjih in manjših jezer, ki so med seboj povezana s prelepimi slapovi.Peljali smo se tudi z ladjico po največjem jezeru Kozjak in panoramsko vožnjo z vlakom nazaj proti izhodu.
Po končanem ogledu smo se v povratku ustavili v enem gostišču in si privoščili obilno kosilo.Nadaljevali smo pot nazaj proti Mariboru, kjer se je naše potovanje končalo v prijetnem vzdušju. Med potjo smo se okrepčali s razno brezalkoholno pijačo in Dolenjskim vinom- Cvičkom, katerega nam je podaril predsednik SDI g, Damjan Rak , za kar se mu lepo zahvaljujemo.
Lep pozdrav !

Predsednik O.O. Maribor