Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

V spomin Zmagu Kotniku (1964 + 2020)

V spomin Zmagu Kotniku  (1964 + 2020)

Predzadnjega dne v mesecu marcu se je od nas poslovil Zmago Kotnik, prometnik postaje Dravograd.

Ostal nam bo v spominu kot vesten sodelavec, iskren prijatelj ter Človek z veliko začetnico. Vedno in povsod pa je bil železničar z dušo in srcem.

Po končani srednji šoli je opravljal dela skladiščnika na postaji Prevalje, kasneje je postal vozovni odpravnik in vlakovodja. Nato je nadaljeval izobraževanje in postal prometnik na postaji Šoštanj, kasneje na postaji Dravograd, kjer je 15. marca opravil zadnjo izmeno. Žal mu je zahrbtna bolezen preprečila, da bi ta poklic opravljal še nadalje.

Poklic je opravljal z velikim veseljem. Dejaven je bil še na veliko področjih, zanimala ga je zgodovina železnice in na tem področju je v lokalnem okolju veliko postoril. Zbral je veliko arhivskega gradiva in prispeval pri ohranitvi železniške tehnične dediščine.

Vsi, ki smo imeli ta privilegij, da se nas je dotaknila njegova življenjska pot, mu bomo za vedno hvaležni, predvsem za njegovo širjenje pozitivne energije.