SREČANJE SINDIKATOV V ROVINJU

Sredi najlepšega jesenskega meseca septembra, se je petčlanska delegacija SŽPS-ja udeležila tradicionalnega srečanja pri naših južnih sosedih. Ob osmi uri zjutraj smo v popolni zasedbi nestrpno pričakovali naše popotovanje proti morju. Lahko bi se reklo, da je bil začetek več kot popoln z neverjetno poletnimi temperaturami.

Ob prihodu so nas toplo sprejeli trije predstavniki hrvaške zasedbe in seveda temu primerno tudi bogato pogostili. Ob vsem tem, smo si izmenjavali raznovrstna mnenja, izkušnje in tekoče problematike na sindikalnih področjih. Po tehtnem premisleku so kmalu sledile obogatene športne igre, v katerih smo dosegli kar nekaj priznanj. In sicer: odbojka na mivki v parih 1. mesto; igranje šaha ravno tako zlato priznanje; nošenje vode iz morja 3. mesto in metanje zavorne cokle v bronastem pridihu. Ob vseh teh aktivnostih, smo neizmerno uživali in navijali za vse »sotrpine«. Skratka bilo je tekmovalno in požrtvovalno.

In glej ga zlomka, že je sledil ogled znamenitega Rovinja. Njegovih lepot smo se naužili s polnimi pljuči in sladkim priokusom. Za posladek na koncu dneva, so najpogumnejši odpeli karaoke. V naši zasedbi petic, se je opogumila »vzhajajoča zvezda« Mojca. Bil je zares nepozaben večer. A na žalost tako kot po navadi, vse kar je lepo prehitro mine. In že nas je pričakal svit zadnjega jutra s kavico na plaži in pozitivnimi sindikalnimi iskricami v očeh.

Besedilo: Nataša Kantužar in Mojca Jermančič