Izlet OO Zidani Most: ogled CP Ljubljana in mesta Kamnik

Dne 11. 10. 2018 se je OO Zidani Most podal na izlet z vlakom v Ljubljano in Kamnik. Ob prihodu v Ljubljano smo si na železniški postaji ogledali CP Ljubljana, kjer smo se najprej ustavili na vrhu CP-ja in obiskali naše kolege: notranjega, postavljalca in glavnega prometnika postaje Ljubljana ter napovedovalko vlakov. Nadaljevali smo z ogledom delovnega mesta progovnega prometnika na gorenjski progi ter si na koncu ogledali še prometno dvorano (CVP Ljubljana) v postajni zgradbi.

Nato je sledila vožnja z vlakom do postaje Kamnik mesto, kjer nas je že čakal vodič. Vodeni ogled mesta je trajal tri ure, spoznali smo vse pomembnejše objekte v mestu, od frančiškanskega samostana, mestne hiše, malega gradu z nadstropno kapelo Sv. Eligija in predmestje Šutno. Ustavili smo se še na ogledu pivovarne Maister, kjer smo poskusili njihovo pivo. Za konec pa je sledil še ogled rojstne hiše generala Rudolfa Maistra.

Doživeli in videli smo marsikaj zanimivega, kar nas je precej izčrpalo, tako da smo se za konec okrepčali v gostilni Korobač in se nato podali na postajo Kamnik ter z vlakom proti domu.

Avtor: Mitja Vaupotič
Foto : Miran Prnaver