Delovno sindikalno srečanje v Črni gori

Na povabilo Jedinstvenega sindikata radnika ZPCG sta se predstavnika SŽPS udeležila delovnega sindikalnega srečanja v Črni gori, obmorskem letovišču Čanj.

Gostitelji so letos praznovali drugo letnico obstoja sindikata, v tem letu pa jim je bila dodeljena tudi reprezentativnost, na kar so še posebej ponosni. V ta namen je potekala proslava sindikata, na katerem pa so poleg članov sindikata bili povabljeni še predstavniki vodstva podjetja ter predstavniki sindikatov iz Srbije ter Bosne in Hercegovine ter seveda Slovenije.

Pred proslavo so potekali pogovori s predstavniki vseh sindikatov. Sodelujoči smo si bili enotni, da so teme, na katerih poteka sindikalni boj, skorajda povsod enake (zagotavljanje boljših pogojev dela za zaposlene, pravično in pravilno vrednotenje delovnih mest, problematika (nekakovostnih) zaščitnih sredstev,…).

Predstavniki sindikata Jedinstvenega sindikata radnika ZPCG so zagnani mladi delavci, tako da so pred njimi še dolga leta (upam da uspešnega) sindikalnega boja. S predsednikom SŽPS se zahvaljujeva za vso gostoljubje in srečno ob ponovnem snidenju.

Albina Novak in Milorad Šljivić