Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Prijateljski obisk SŽPS na Poljskem

23. maja, 2013

Naš sindikat je letos obiskal kraj Niesulice na Poljskem.

To je prijetna destinacija v turističnem naselju Kormoran. Druženje je trajalo tri dni. Slovensko ekipo smo sestavljali Matjaž, Milorad, Slavko, Grozdana in jaz. Kot po navadi v prijetni družbi Hrvatov, Čehov, Slovakov in Poljakov.

Druženje je potekalo v okviru programa. Torej, športno udejstvovanje v odbojki, rugbyu ter metanju cokle. Obiskali smo zelo lepo ohranjen bunker iz 2.svetovne  vojne. Predstavniki vseh držav udeleženk so se udeležili delovnega sestanka na temo trenutnega stanja železnic v posamezni državi in problemov, s katerimi se srečujejo naši kolegi. Prav tako smo predstavili naše probleme, s katerimi se srečujemo na Slovenskih železnicah. Ostali smo ta čas izkoristili za ogled čudovite narave okoli kampa. Ob večerih smo se družili ob poskočnih zvokih njihove glasbe.

Gostoljubje in prijaznost naših gostiteljev je resnično brezmejna. Odprtost Poljakov, pozitivna energija in predanost do gostov so vrline, zaradi katerih se radi vračamo tja vsako leto.

Letos se vidimo še enkrat. V juniju nas obiščejo na športnih igrah v Ljubljani.

Za konec pa še ena misel. Ni bogastvo v tem kar vidimo ali mislimo da je, temveč v tem, kar lahko občutimo, ko smo v družbi iskrenih ljudi.

Bojana Kocjančič

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.