Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Alojz Kota – upokojenec

7. decembra, 2012

Rodil se je v maju leta 1953 v domačij na Radeljpasu na slovenski strani meje.Osnovno šolo je končal v Radljah ob Dravi. Po osnovni šoli se je vpisal na poklicno železniško šolo v Maribor, kjer je končal tri leta šolanja. Nato je šel v Ljubljano v enoletno tehnično smer za prometnika.Po končani šoli je opravil praktični izpit za prometnika na p. Dravograd. Ko je odslužil vojaščino je delal za prometnika na večini postaj Koroške proge.Leta 1984 je postal šef postaje v turnusu na postaji Vuzenica. To delo je opravljal vse do leta 2000 potem je bil postavljen za šefa v nadzoru postaje Prevalje pod katero so spadale še Dravograd, Vuzenica, T.O. Ravne na Koroškem in T.O. Otiški vrh..

Letos se je uradno upokojil in septembra dobil prvo penzijo. Bil je prej dve leti na zavodu, saj se je odločil vzeti odpravnino in določen znesek do razlike na ZPIZ-u.

 

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.