Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Zadnji šiht Srečka Tomšiča

3. novembra, 2012

Svoj zadnji šiht v prometniški uniformi je opravil 10. Oktobra 2012 v dnevni izmeni
Na postaji Podvelka in je v začetku novembra začel koristiti svojo zasluženo penzijo po dobrih štiridesetih letih dela.
Delati je začel kmalu po osnovni šoli. Najprej ga je pot zanesla v tovarno lepenke v Lehen na Pohorju. Nato se je zaposlil na tedanjem nadzorništvu proge in začel svojo delovno pot na železnici, kot progovni delavec.Zveliko željo po boljšem delu se je hitro prijavil na tečaj za usposabljanje za kretnika, nato je že čez eno leto odšel v tečaj za prometnika.Praktični izpit za prometnika je opravil na postaji Vuhred. Veliko večino svojega prometniškega delovnega staža je opravil na postaji Podvelka, dobrih 30 let, kjer je nekaj časa bil tudi šef postaje v turnusu.Vprometniški poklic je uvedel kar nekaj vežbancev iz srednje železniške prometno transportne šole v Mariboru, med katerimi sem bil tudi sam.
Sodelavci mu želimo naj uživa v zasluženem penzionu, ter pride še kaj na kavo na postajo, da ne bo pozabil na železnico, katera teče v dolini pod njegovo hiško, katero si je zgradil v času dela na našem ljubem ajzenponu.

Andrej Karničnik

Predsednik O.O. Maribor

Kadar v pogovoru omenjamo obdobje 40 let, ponavadi pridemo do zaključka,da je to dolga doba.In če pogovor nanese na temo penzije, vsi pomislimo, kje je še to. Daljna,meglena prihodnost.

Čas pa ima to lastnost, da mineva. Trenutkov, ki se zbirajo v leta, se ponavadi niti ne zavedamo. Šele večje prelomnice v življenju nas opomnijo, naj se ustavimo za hip. Takrat  se ozremo nazaj na prehojeno pot in pogledamo kje smo.

Ena takšnih prelomnic je zagotovo tudi odhod v pokoj. Pravijo, da je to konec aktivnega obdobja. Morda. Je pa hkrati tudi začetek novega.
Tako se je novo obdobje v življenju začelo za našega sodelavca TOMŠIČ SREČKA,  prometnika na postaji PODVELKA. Njegovo zadnjo turo 10.oktobra 2012 smo proslavili, kot se spodobi za takšno priložnost.

Srečko, zdaj bo čas, da si vzamete več časa zase. Za vse ljudi, ki jih imate radi in za vse stvari, ki jih radi počnete. Uživajte v novem obdobju. Pa pridite še kdaj na kakšno kavo in čvek,čeprav je znano, da penzionistom zmeraj primanjkuje časa.

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.